Individuele coaching

Loopt je privéleven, wat je ook probeert, niet zoals je dat zou willen of heb je problemen op je werk waar je niet uitkomt? Vraag je je regelmatig af waarom je steeds doet wat je doet of waarom je in bepaalde situaties terechtkomt? Misschien wil je verandering maar weet je gewoon niet hoe. In ieder geval is het zo dat als je blijft doen wat je altijd deed je blijft krijgen wat je altijd kreeg. Verandering vraagt om zelfinzicht. Individuele coaching kan helpen om jouw zelfinzicht te vergroten.
 Een coachgesprek is een effectieve manier van zelfreflectie. Een coachtraject is een unieke manier om in de spiegel te kijken zodat je jezelf goed leert kennen. Op deze manier word jij je bewuster van je persoonlijke ideeën, overtuigingen en drijfveren èn hoe ze jouw gedrag bepalen en je leven beïnvloeden.

Als je op bepaalde punten vastloopt in je professionele en/of persoonlijke leven en bereid bent kritisch naar jezelf te kijken en te veranderen, kan individuele coaching veel voor jou betekenen.

Een coachtraject bestaat gemiddeld uit zes tot twaalf gesprekken van 90 minuten met jouw persoonlijke PEPcoach. We werken aan jouw persoonlijke coachvraag die we tijdens het intakegesprek goed formuleren en bespreken. Ook brengen we in kaart wat jij veranderd wilt hebben in je leven en wat er voor nodig is om dat te bereiken.

Als het werkgerelateerd is en je werkgever betaalt de coaching, dan is het mogelijk dat je leidinggevende of HRM-manager aanwezig is. Alleen als jij dat wilt. Natuurlijk zijn en blijven de coachgesprekken vertrouwelijk. Eventueel maken we afspraken over terugkoppeling naar de opdrachtgever.

De coachgesprekken kunnen in mijn praktijk in Rotterdam, bij jou thuis of op locatie plaatsvinden. Hiernaast coach ik telefonisch of via Skype/Zoom.           Ook coaching on the job is mogelijk.

Relatiecoaching

Het kan gebeuren dat je vastloopt in je relatie, dat is niet gek. We hebben allemaal van huis uit patronen meegekregen die in een relatie voor uitdagingen kunnen zorgen. Want juist een relatie maakt veel zichtbaar. We zijn elkaars spiegel en dat kan behoorlijk confronterend zijn. Als het oploopt, kun je op een gegeven moment niet langer om elkaar of de situatie heen en kunnen er irritaties, verwijten, ruzies en uiteindelijk zelfs verwijdering ontstaan. Sommige mensen gaan dan scheiden of beginnen een nieuwe relatie. De kans is aanwezig dat je de onuitgewerkte patronen in een volgende relatie opnieuw tegenkomt. Je kunt er ook voor kiezen in je relatie samen de diepte in te gaan om wat niet werkt te veranderen in wat wél werkt. Zodat jullie en jullie relatie de kans krijgen om te zijn zoals je het allebei graag ziet. PEP relatiecoaching biedt je de mogelijkheid om de onderliggende gedragspatronen van jezelf en de ander te leren kennen en te begrijpen. En waar nodig te veranderen.

Ik schenk als coach alle aandacht aan jullie gezamenlijke dynamiek, maar ook aan jullie individuele proces. Relatiecoaching is namelijk ook werken aan jezelf. Je partner is namelijk niet de oorzaak van jouw of jullie problemen. Je partner bepaalt niet hoe jij je voelt en is ook niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Ik begrijp dat je dit misschien niet fijn vindt om te horen maar jouw leven en relatie zijn wat JIJ er zelf van maakt!
Een gezonde relatie kan alleen bestaan tussen twee volwassenen die allebei de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen geluk. Het probleem is vaak dat we het liefst anderen of de omstandigheden de schuld geven van onze problemen. We hoeven dan niet naar onszelf te kijken. Zorg dat je de liefde in jezelf weer voelt, je de volledige verantwoordelijkheid neemt voor jezelf en je partner in zijn eigen waarde laat. Als je weer dichter bij jezelf komt, kun je ook dichter bij je partner zijn en blijven.

Ik bied partnertrajecten op maat. Uiteraard toegespitst op jullie persoonlijke situatie. Dat persoonlijk coachingstraject bestaat uit verhelderende gezamenlijke consulten en individuele sessies waarin jullie werken aan jullie eigen gedrag. Zo werk je naast de relatie ook aan jezelf.

Het partnertraject begint met twee gesprekken met zijn drieën. We bespreken waar jullie op dit moment staan en wat jullie willen bereiken. We brengen in kaart waar de schoen wringt door te onderzoeken welke reactiepatronen, overtuigingen en aannames in jullie relatie spelen. En door te kijken hoe jullie met elkaar communiceren. We brengen frustraties, behoeften en onuitgesproken situaties op tafel zodat er vanuit wederzijds begrip en respect kan worden gewerkt aan constructieve oplossingen. Na deze twee gesprekken hebben jullie allebei twee verdiepende individuele gesprekken over wat er op persoonlijk niveau speelt. Jullie werken beiden aan het leren kennen van je eigen (soms uiteenlopende) behoeften en grenzen en aan het kenbaar maken daarvan. Na deze twee individuele gesprekken hebben we een gezamenlijk evaluatiegesprek.
 Tijdens dat gesprek bespreken we waar jullie nu staan. We kijken of jullie nu genoeg tools hebben om zelfstandig verder te groeien of dat jullie behoefte hebben aan meer gezamenlijke- of individuele gesprekken.

Misschien is het tijd om onder professionele begeleiding open en eerlijk met elkaar in gesprek te komen over wat je beweegt en dwarszit. Kom eens langs bij PEPcoaching, dan voeren we dat gesprek met z’n drieën.
Zo krijgen jullie helder hoe jullie onderlinge dynamiek werkt. Waar die gevoelige snaar, die steeds weer geraakt wordt, zit. En wat jullie kunnen doen om het beste uit jezelf omhoog te halen, zodat je ook het beste uit de relatie kunt halen.

“Wat ik fijn vond aan de coaching gesprekken is dat Wendy me gelijk goed aanvoelde want ze had al snel door wat het dieperliggende probleem was. Ze coacht heel respectvol maar ze kan ook confronterend zijn. Maar daar heb je tenminste ook wat aan. Verder vind ik Wendy een fijne coach omdat er ook ruimte is voor humor”

Wandelcoaching

We gaan al wandelend met elkaar in gesprek. Dat kan een aantal voordelen hebben. Wandelen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het kan bovendien prettig zijn om te praten met iemand die naast je loopt in plaats van tegenover je zit. Dat geeft sommigen de ruimte om meer van zichzelf te laten zien. En een stilte in een gesprek voelt vaak minder ongemakkelijk. In de natuur zijn, nodigt uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd. Er komt ruimte en het is gemakkelijker om te luisteren naar je innerlijke stem. Bovendien heeft de natuur haar eigen symbolen die ons laten zien wat zich in ons leven voordoet. We zullen hier soms letterlijk even bij stil staan. Denk aan een obstakel op de weg, zoals een omgevallen boomstam. Dat kan een symbool zijn voor de belemmeringen die je in jouw leven tegenkomt. Een T-splitsing kan weer wijzen op een te maken keuze. Welke weg kies jij? Een plotseling opstekende windvlaag kan vertaald worden naar tegenwind of weerstand die jij ervaart. Al wandelend haken we in op van alles wat we tegenkomen.

Bij wandelcoaching trekken we de natuur in. Mijn praktijk ligt vlakbij de Zevenhuizer Plas, een mooie en rustige omgeving om te wandelen.

Bij wandelcoaching duurt een sessie minimaal anderhalf uur. Als je dat prettig vindt, kunnen we het gesprek binnen afronden met een kopje koffie of thee.

Heb je voorkeur voor een bepaald wandelgebied, dan is dat natuurlijk bespreekbaar.

“Toen ik bij Wendy begon, stelde ik anderen altijd op de eerste plaats en kon ik geen nee zeggen. Ik heb dankzij de coaching inzicht gekregen in dat mechanisme en ik heb geleerd om het te doorbreken. M’n eigenwaarde is gegroeid, ik sta steviger in mn schoenen en nu kies ik voor mezelf. Ik voel me goed!”

Individuele studiecoaching

Behaal jij als MBO, HBO of universitair student niet de cijfers en resultaten die je zou willen en zoek je een motivator die het beste in jou omhoog kan halen zodat jij je studie toch succesvol kunt afronden?

Welkom bij PEP studiecoaching!

Ik bied praktische ondersteuning op het gebied van studievaardigheden. Zo begeleid ik je tijdens het coachingstraject bij het effectief verbeteren van jouw studiemethodes en werkhouding. Ook leer je goede studieplanningen en studeerschema’s èn samenvattingen maken.

PEPcoaching biedt hiernaast mentale ondersteuning. Zelfstandigheid, zelfvertrouwen, concentratie en verantwoordelijkheid nemen, zijn tijdens het coachingstraject constante aandachtspunten. En als we tijdens de studiecoaching persoonlijke issues tegenkomen die jouw studie in de weg staan, ben je ook bij PEPcoaching aan het juiste adres.

Meer weten? Klik op Info of bel voor een gratis 30 minuten kennismakingsessie!
LinkedIn
Share